Агенцията по лекарствата предупреждава за опасен медикамент

PRINT
хапче, лекарства

Агенцията по лекарствата предупреди за опасно противотуморно лекарство, което се разпространява по интернет. Става дума за Ukrain 5mg/ml ampoules, производство на Nowicky Pharma, Австрия.

Продуктът е прилаган при онкологични заболявания, но представлява заплаха за общественото здраве. Продуктът не е разрешен за употреба в нито една страна-членка на ЕС. Европейската комисия е отхвърлила заявлението за одобряването му като лекарство-сирак, а разрешението му за употреба в Украйна е суспендирано на 14 ноември 2011г. Австрийската агенция по лекарствата е извършила проверка в мощностите на производителя Nowicky Pharma и е установила несъответствия с изискванията на европейските нормативни разпоредби за производство на лекарствени продукти. Австрийският регулаторен орган е изпратил предупреждение до съответните органи във всички страни от ЕС. Въз основа на тази информация агенцията по лекарствата предупреждава пациентите и лекарите то да не се употребява. 

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Агенцията по лекарствата предупреждава за опасен медикамент беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *