четвъртък, 25 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно74-годишен дядо оцеля, две седмици ял само сняг

74-годишен дядо оцеля, две седмици ял само сняг

74-годишен дядо оцеля две седмици без вода и храна, като ял само сняг, съобщи директорът на болница „Света Анна“ д-р Димитър Димитров. Войко Младенов живеел сам в крайна махала на с. Буковец до Своге. Заради снега не можел да мръдне от колибата, където живеел. Чак в петък полицаи успяли да го измъкнат от снежния капан.

Когато го докараха, той беше в хипогликемична кома, добави д-р Димитров. Кръвната му захар била под единица, а кръвното – паднало до критични стойности. Имало реална опасност за живота на дядо Войко. Бил в съзнание, но в напълно безпомощно състояние.

Веднага е включен на системи, чрез които поел хранителни вещества. С помощта на парентералното (венозно) хранене постепенно състоянието на пациента се нормализира, каза още д-р Димитров. След като лекарите го стабилизирали обаче се появил друг проблем – дядото живеел напълно сам и нямал никакви близки. При нас дойде с изпокъсани дрехи, пълни с паразити, спомнят си лекарите. Те не можели да се изчистят, затова старецът нямал дори какво да облече за изписването си, което ще е до два-три дни.

Обърнахме се към социалните служби за съдействие, обясни д-р Димитров. Той се надява оттам да намерят някакъв подслон на дядото.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -