Коледен базар подкрепя деца с аутизъм

PRINT
коледен базар

Рош България в партньорство със сдружение Асоциация Аутизъм организираха коледен базар в подкрепа на деца с аутизъм. Всички служители на фармацевтичната компания се включиха в благотворителната акция и закупиха празнични играчки и картички, направени от деца и младежи, подпомагани от Асоциация Аутизъм.

Инициативата е част от дейностите на Рош България в подкрепа на Асоциация Аутизъм, като освен доброволния ангажимент на служителите на компанията, Рош предостави и финансова помощ в размер на 20 000 лева за подпомагане работата на дневен център „Дъга“. В него деца с аутизъм получават специализирана подкрепа от екип от психолози, логопеди и специални педагози. Добротворческата кампания на Рош България се присъединява към подкрепата на Столична община за същия проект – разширяване базата и дейността на центъра, който работи от 2016 година. Рош България има голямо желание да подкрепя подобни инициативи, които откликват на нуждите на деца с подобни затруднения и изграждат разбиране, толерантност и бъдеще за тях и техните семейства.

Вижте кои са ранните симптими на аутизма

коледен базар Аутизмът е разстройство на социалното развитие,

което засяга развитието на мозъка, а от там и поведението на човек. Трите основни симптома според класификациите на психичните заболявания са нарушение в социалните взаимоотношения, нарушения на речта и езика и стереотипен, повтарящ се репертоар на действия и интереси. През 2010 г., едно на 110 деца в света се диагностицира с аутизъм. Според последните проучвания, аутизмът рефлектира минимум върху 60 000 човека (близки, приятели, учители) в България към настоящия момент. През изминалата година, повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, синдром на Даун, рак и СПИН общо.

Деца намират подкрепа в дневен център „Дъга“ 

Осъзнавайки все по-нарастващият брой на констатираните случаи на аутизъм, Рош България се включва в благотворителни акции за подобряване условията, в които децата с аутизъм общуват, преминават терапии и се подготвят за пълноценния си начин на живот. В дневен център „Дъга“ вече повече от една година деца с проблеми от аутистичния спектър намират подкрепа и интензивна терапия за тяхната социална адаптация и интегриране в обществото. Благодарение на помощта на Рош България и Столична община, Асоциация Аутизъм има надежди и амбиции, които вярва, че ще успее да реализира.

„Благодарим на Рош България, че ни подкрепиха и чрез дарение и чрез организиране на този благотворителен базар сред колегите си. Нашата мечта е в център „Дъга“ след време да направим така, че да имаме повече интегрирани деца, които да ходят спокойно на детска градина или училище. С общи грижи всичко това е възможно, нужна е само съпричастност, последователност и желание да помагаш“, сподели Ани Андонова, председател на Асоциация Аутизъм.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Коледен базар подкрепя деца с аутизъм беше последно модифицирана от: декември 13th, 2017 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *