събота, 22 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноТом Ханкс призна, че страда от диабет

Том Ханкс призна, че страда от диабет

Том Ханкс страда от диабет тип 2. Това призна самият актьор в шоуто на Дейвид Летерман. Холивудската звезда поясни, че нивата на кръвната му захар са били високи в продължение на 20 години, но вече са достигнали стойности, които дават основание на лекарите да поставят диагнозата диабет. 57-годишният Ханкс е играл в много филми, за които е било необходимо да качи или свали много килограми за кратко време.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Полезно ли е месото? Да, но до 600 г седмично
Диета със супа и вода излекувала диабет за 8 седмици
Популярно хапче за диабет забавя рака на простатата

Това може да е допринесло за отключването на болестта при него. При резки колебания в теглото равновесието на организма е напълно нарушено. Това може да изиграе ролята на отключващ фактор за диабет тип 2, пояснява д-р Холи Филипс, медицински сътрудник на CBS news. За една от ролите си на бейзболен треньор например той трябвало да качи над 12 кг, а за друга, където играе оцелял на пустинен остров, се наложило да свали над 20 кг, за да бъде убедителен.

Проучване при мишки обаче през 2011 г. показа, че йо-йо ефектът не засяга пряко риска от диабет, коментира „Лайв сайънс“. Гризачите показали високи нива на кръвната захар, когато качили повече килограми, но резултатите им се подобрявали съществено, когато отслабвали.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -