четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСкандалите вкъщи наистина могат да ви разболеят

Скандалите вкъщи наистина могат да ви разболеят

Щастливият брак спомага за доброто здраве в дългосрочен план, показва 20-годишно изследване. Лошите емоции между партньорите и честите конфликти могат да влошат здравето и на двамата, а щастливите и хармонични взаимоотношения действат, превантивно на всякакви заболявания, пише „Сайънс дейли“.

Проучването обхванало над 1600 семейни мъже и жени, които били наблюдавани в продължение на две десетилетия. Изследването потвърждава резултатите от друго наскоро проведено проучване, което пък обяви, че смислените брачни отношения могат да спомогнат за по-дългия живот на партньорите. Сега екип, ръководен от учения Рик Милър, проверявал качеството на брака и връзката по две направления -от една страна, степента на щастие и удовлетвореност, и от друга, наличието на семейни проблеми като спорове за пари и недоразумения с роднините на партньора.Доброволците, които признали за чести конфликти, в повечето случаи имали лошо здравословно състояние и хронични диагнози.

Изводът е, че конфликтите в семейството са рисков фактор за здравето, категоричен е Милър. Той съветва двойките, които живеят в неразбирателство, да спрат да се карат не само в името на продължителността на брака, но и на живота си. Като индиректна полза от добрите отношения се изтъкват здравословни навици като цяло. Например щастливо женените двойки се окуражават взаимно да ходят редовно на доктор, грижат се другият да спи добре и да има социални контакти, както и физическа активност. Подкрепата вкъщи намалява стреса от лошия ден в работата и действа като своеобразен буфер срещу влошаване на здравето.

Свързани теми: Чистенето вкъщи отказва мъжете от секса

Жените убедени, че мъжете повече се наслаждават на живота

Мъжете са по-щастливи, ако помагат вкъщи

Благодарността е най-важна за щастливия брак

Жените си падали най-много по кариеристи

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -