петък, 23 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПриказките помагат за хармоничното развитие на детето

Приказките помагат за хармоничното развитие на детето

Детските психолози съветват родителите по-често да разказват детски истории и приказки на хлапетата си. Те развиват въображението и творческото мислене у децата. Освен това, така малчуганите могат да се запознаят с културата и начина на живот на различни народности, пише The Times of India.

Учените констатират, че с бързото развитие на технологиите въображението се превръща почти в реликва от миналото, защото телевизията и интернет ни предлагат информация, която не оставя нищо недоизказано. Въпреки това фантазията играе важна роля в живота на всеки човек. Затова родителите трябва да разказват приказки на децата си, което им помага да създават близки отношения в семейството.

„Историята – това е една от най-древните форми на изкуството. Въображението ви позволява да общувате с други култури. Въпреки доминацията на технологични иновации в нашия живот, определени емоции са универсални и неизменни“, коментира английски психолог. Той намира потвърждение на думите си във факта, че във Великобритания са открити стотици клубове разказвачи. 

Свързани теми: Вредните навици всъщност са… полезни

През пуберитета имунитетът отново създава проблеми

Психиатри обявиха емоциите за болест

Как да окажем първа помощ на дете при травма

Децата не са мързеливи, просто… пестят енергия за растежа

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -