четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПовишението в службата е полезно за здравето

Повишението в службата е полезно за здравето

Работата в компании, в които има повече възможности за израстване в кариерата, пази от инфаркт и като цяло помага да останем здрави. Вероятността на служителите там да развият сърдечносъдово заболяване е с 20% по-малка, отколкото при хората, които нямат шанс да се издигнат в службата.

Това установи ново проучване във Великобритания, пише в. „Дейли мейл“. Те анализирали служебните досиета на 4700 служители за период от 15 г. Взели предвид съществуващи в началото заболявания и поста, който хората заемали тогава. Предишни проучвания разкриват, че носителите на „Оскар“ надживяват онези, които са били само номинирани, нобелистите също се радват на по-голямо дълголетие от включените в предварителните списъци. Същата зависимост е била открита и при бейзболистите, стигнали до залата на славата и подгласниците им.

Проучването е било извършено от сър Майкъл Мармот, професор по епидемиология в Лондонския университет, и Майкъл Андерсон от Университета на Калифорния в Бъркли. Публикувано е в Economic Journal. Сър Майкъл подчертава, че анализът ясно показал, че положителните изненади могат да се отразят благотворно на здравето. Това се виждало от многобройните индивидуални примери. „Повишението е механизъм за насърчаване на социалната мобилност. Подкрепата на социалната мобилност е нещо добро за здравето“, обобщава ученият.

Свързани теми: Несправедливо ниската заплата може да разболее

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -