вторник, 16 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПострадали с изгаряния от газови бутилки пълнят Пирогов

Пострадали с изгаряния от газови бутилки пълнят Пирогов

С настъпването на летния сезон се увеличиха драстично случаите на пострадали при инциденти с газови бутилки в домашни условия. За това съобщават от „Пирогов“. През последните 20 дни са приети 41 пострадали с тежки изгаряния именно в такива битови ситуации. От тях 17 са тежко пострадали, като това са предимно хора над 60 годишна възраст. Данните са предоставени от началника на Клиниката по изгаряне в университетската спешна болница „Пирогов“ доц. д-р Мая Аргирова.

Най-младият пациент е на 35 години, а най-възрастният на 86. Те са с обширни и дълбочинни изгаряния, което налага многоетапно лечение със серия от операции. Пациентите са настанени в реанимационните звена на болница „Пирогов“. Състоянието на повечето от тях изисква освен оперативните многоетапни хирургични намеси, активно наблюдение и реанимационно лечение, обяснява началникът на клиниката доц. Аргирова.

Тя и нейния екип от специалисти определят състоянието на пострадалите, които се лекуват в „Пирогов“, като изключително тежко, животът на част от тях-пряко застрашен. Медиците са силно обезпокоени от интензитета на инциденти с подобна тежест и призовават хората да използват гозовите бутилки изключително внимателно, отговорно и само при крайна необходимост.

В „Пирогов“ лекуват изгорени със сребро и мехлеми

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -