понеделник, 4 декември, 2023
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПирогов търси кръводарители - помогнете за спасяване на живот!

Пирогов търси кръводарители – помогнете за спасяване на живот!

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване от 6 до 12 юни 2022 г. в Национален център по трансфузионна хематология.  Всички желаещи, които искат да помогнат на болница „Пирогов“, могат да дарят кръв на адрес на НЦТХ – ул. Братя Миладинови №112 в работното време – от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа и между 09:00 и 15:00 часа в почивните дни събота и неделя. Моля, кръводарителите изрично да упоменат, че даряват кръв за пациентите на „Пирогов“.

В дните понеделник – 6 юни и вторник – 7 юни е организиран изнесен пункт за кръводаряване в болница „Пирогов“, централно ниско тяло, ет. 2 – от 08:30 ч. до 13:00 ч.

Даряването на кръв пази от инсулт и инфаркт

Кръводаряването е полезно за организма. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Количествено кръвта се възстановява за около едно денонощие, а качествено – за 3-4 седмици.

Кой може да дари кръв?

Всеки здрав човек може да дари кръв без никакъв риск за здравето. Не е добре да се дарява, ако имате хронично или автоимунно заболяване, тъй като това може да се отрази негативно на човека, на когото ще бъде прелята кръвна. При съмнение дали сте подходящ се консултирайте с лекар.

Как да избегнем ниските стойности на желязо в кръвта

„В качеството си на най-голямата спешна болница в страната имаме нужда ежедневно от големи количества кръв и кръвни продукти. За нас всяка помощ е безценна, а всеки един от вас реално може да се превърне в герой за нечий живот“, се казва още в апела от „Пирогов“.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -