събота, 15 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноНародната медицина остави без нос жена с рак на кожата

Народната медицина остави без нос жена с рак на кожата

Жена остана без половината си нос след опит да лекува рак на кожата с помощта на народна медицина. След като й открили малка точица на върха на носа кожен рак в ранен стадий, тя решила да си помогне с билково лекарство. Вместо да се възстанови обаче, тя само влошила драматично състоянието си. При това в началото заболяването й било на етап, който се лекува успешно от официалната медицина. Случаят се разгласява, за да се обърне внимание на хората, че дори „природни“ методи и народна медицина не са напълно безопасни, че понякога имат тежки странични ефекти и трябва да се прилагат много внимателно.

Проф. Момеков: Няма билка, която да лекува рак!

Жената, чието име не се съобщава, останала с голяма грозна дупка в носа, след като прибягнала до алтернативната медицина и по-специално известният черен балсам, който е на билкова основа. Групата World’s Greatest Medical публикува видео, което можете да видите по-долу. То показва какво се е случило с пациентката. Черният балсам често се използва от привържениците на народната медицина – той изгаря и унищожава кожната тъкан. Няколко дни след като започнала да прилага редовно пастата, жената забелязала на мястото на тумора странни черни и зелени израстъци. Накрая на челото и носа й се появили дупки в кожата, през които прониквал въздух.

Едва след това жената решила да потърси помощ от официалната медицина. Лекарите обяснили, че е необходима доста сложна и скъпа реконструктивна хирургия. Що се отнася до лечението на самия рак на кожата, положението след самолечението било много по-сложно.

Черният балсам е паста, използвана в алтернативната медицина като лекарство за лечение на бенки, белези и рак на кожата. Той е бил много популярен в началото на миналия век. Продуктът съдържа веществото сангвинарин, извлечено от растението очиболец (Potentilla). То има и друго приложение – често се смесва с цинков хлорид за придобиване на корозионни свойства.

За балсама многократно медиците са казвали, че действа като разяждащ препарати, че унищожава и изгаря кожата, оставяйки черни срупове като белези. Официалната медицина смята подобни опити за лечението на рак за измама и активно им се противопоставя.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -