Девет от 10 случая на рак може да бъдат избегнати

PRINT
здравословна диета

Ракът е заболяване, което се причинява главно от фактори на околната среда. 9 от 10 случая са предизвикани от влияния върху организма на замърсяване на въздуха, облъчване, пушене, употреба на алкохол, лошо хранене и други вредности, пише британският в. „Телеграф“. По-рано лекарите твърдяха, че онкологичните заболявания се дължат на мутации в организма – нещо като „човекът просто е имал лош късмет“. Сега обаче все повече се обединяват около извода, че за всичко си има причина.

Следващата крачка, разбира се, е да се посочи как да се предпазим от рак.  Ако се неутрализират вредните външни фактори, до 90% от случаите на рак изобщо няма да възникнат, категорични са специалистите.

Известно е, че колкото повече клетките се делят, толкова по-голяма е опасността от появата на опасна мутация. Този факт обаче сам по себе си не може да обясни появата на заболявания, казват учените от Университета Стоун Брук.

Статистиката сочи, че хората, които идват от страни с ниско разпространение на онкологични заболявания в страни с високо разпространение, скоро се сблъскват с някоя от разновидностите на рака. Така им влияе окръжаващата среда. Почти 75% от рака на дебелото черво е свързан с храненето на човека. А 85% от риска да се разболеете от рак на кожата са свързани с ултравиолетовото лъчение, на което се подлагаме. 75% от риска за рак на главата и шията са свързани с цигарите и алкохола.

[Общо: 12    Средно: 4.3/5]
Девет от 10 случая на рак може да бъдат избегнати беше последно модифицирана от: януари 4th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *