петък, 27 януари, 2023
- Реклама -
НачалоЛюбопитноКолко пелени трябват за първата година от живота на бебето

Колко пелени трябват за първата година от живота на бебето

Пелените се изразходват бързо от бебетата. Ето колко пелени средно са необходими през първата година.

? Новите родители поставят голям акцент върху намирането на подходящата за детето им люлка и сладки чаршафи за креватче. Макар че тези неща са хубави за притежание, като нов родител ще разчитате преди всичко на едно нещо: пелените.

Колко пелени са необходими за новородено?

През първия месец от живота си новородените се нуждаят от 8 до 10 смени на пелени на ден. През първите три месеца (етапа на новороденото), бебетата използват около 600 пелени.

Каква е добрата новина? Тъй като с възрастта пикочният мехур на бебето се разширява, то тогава ще се налага да сменяте по-малко пелени – около 5-6 пелени на ден след първите шест месеца. В резултат на това дните на смяна на пелените на всеки два часа са към своя край. Гарантираме го!

Колко пелени са ви необходими през първата година?

През първата година бебето може да използва до 2200 пелени. Това е много намокрено дупе. Ако разполагате с място, то сега е чудесен момент да започнете да трупате запаси от пелени.

Можете да подсигурите достатъчно памперси за цялата година, като добавите отделни кутии с памперси, които хората да Ви подарят, като създадете паричен фонд за памперси, за да закупите сами памперсите, или като сключите абонаментна услуга за памперси, например с онлайн магазин за памперси като памперси.бг.

Какъв запас от пелени ни е нужен

Ето някои насоки, които ще Ви помогнат да се запасите с пелени преди датата на раждане, включително за колко броя да се регистрирате и как да разберете какъв размер пелени ще са Ви необходими на всеки етап.

Да даваме ли биберон на бебето или не? За и против

Теглото на новороденото не е от особено значение

Пелените за новородено са подходящи за бебета със средно тегло до 9 килограма. Имайте предвид, че новороденото може да наддаде до три килограма през първия месец от живота си. И тъй като в повечето болници ще Ви изпратят у дома с мостри на пелени за новородени, ще може да направите своя избор и едва тогава да закупите голямо количество.

Въпреки факта, че пелените за новородено са най-популярният размер, вероятно не е необходимо да се регистрирате за повече от един или два пакета (120-240 броя). Възможно е бебето Ви да ги надрасне през първите няколко седмици или да ги пропусне изцяло и да влезе в размер 2 веднага след раждането. Каква би била по-добрата алтернатива? Попитайте за размери, които детето Ви бързо ще надрасне. Не забравяйте, че размерите на пелените се определят от теглото на бебето, а не от възрастта му.

  • 1-ви размер: 2-6 кг
  • 4 – 8 кг за размер 2
  • Размер 3 (7-11 кг.)
  • Размер 4 (9-15 кг)

Вземете предвид темпа на растеж на бебето

Ако не разполагате с достатъчно място, по-голямата част от пелените Ви трябва да са в размери 1 и 2. В зависимост от марката, тези пелени ще са подходящи за бебета с тегло до 18 килограма. Имате ли достатъчно място, трябва да закупите и размер 3, който трябва да Ви стигне до първия рожден ден на бебето.

Трябва ли бебето да пие вода?

Понякога е разумно да се създаде запас от пелени за една година, ето приблизително ръководство за това какво да закупите:

  • 1 до 2 кутии с размер за новородено (на базата на опаковка с размер 128 броя; бебетата обикновено са в този размер за 1 месец или по-малко, като средно сменят по 8 пелени на ден);
  •  4 до 5 кутии с размер 1 (на база размер на опаковката 168 броя; бебетата обикновено са в този размер в продължение на 3 месеца, с 6-9 смени на пелени на ден);
  •  5 x кутии с размер 2 (на база размер на опаковката 148 броя; бебетата обикновено са в този размер в продължение на 3 месеца, с 6-9 смени на пелени на ден);
  • 8 кутии с пелени размер 3 (на базата на размер на опаковката 136 броя; бебетата обикновено остават в този размер до края на първата си година и след това – със средно 5-7 смени на пелени на ден).

Редактор Ина Димитрова

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -