понеделник, 24 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноКакво помага най-добре при болно гърло

Какво помага най-добре при болно гърло

Аспиринът се оказа едно от най-ефективните средства при болно гърло, установиха учени от Кардиф. Гаргара с разтвор от две таблетки аспирин намалява болката само за два часа, а ефектът се съхранява над 6 часа, пише в. „Дейли мейл“.

Дишането се облекчава също от инхалация с ментолови пари. Ментолът помага при запушен нос, при болки в гърлото и кашлица, благодарение на ефекта на местна анестезия, предизвикана от усещането за хлад. Има и няколко вида мед, които могат да се справят с инфекциите в гърлото. В меда има водороден пероксид, който притежава антибактериални свойства, казват от Университета в Уайкато.

Болките в гърлото – как да ги облекчим по-бързо?

Медът, който давали на децата вечер преди да заспят, много по-добре се справял с нощните пристъпи на кашлица, отколкото декстрометорфан, съдържащ се в много сиропи за кашлица, доказа друго изследване в университета на Мериленд. Има и нетрадиционен метод – въздействие върху акупунктурни точки на ушите. Все пак учените не изключват при последния метод да се проявява и ефекта на пласебото.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -