неделя, 25 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноКакво е хостинг на уебсайт и как работи

Какво е хостинг на уебсайт и как работи

На разбираем език уеб хостингът представлява предоставяне на сървърно пространство в интернет за уебсайт или приложение. След като Вашият уебсайт бъде публикуван онлайн, други компютри, свързани с интернет, могат да имат достъп до него.

Как функционира уеб хостингът

Компаниите, които предоставят услуги и технологии за хостване на уебсайтове в интернет, са известни като уеб хостове. Потребителите могат да получат достъп до Вашия уебсайт, като въведат Вашия уеб адрес (име на домейн) в уеб браузъра си, след като хостинг компанията го хоства. Когато направят това, компютърът им установява връзка със сървъра, който хоства Вашия уебсайт. След това сървърът сервира уебсайта на посетителите на Вашия уебсайт (сървърът изпраща файловете, които сте съхранили в паметта, за да се покаже уебсайтът).

Как да изберете идеалния план за уеб хостинг

Съществуват многобройни възможности за избор на уеб хостинг. За да определите кой от тях би бил най-подходящ за Вашата компания, вземете предвид следното:

Видът на уебсайта, който възнамерявате да хоствате онлайн – блог, портал за електронна търговия, новинарски уебсайт и т.н. – ще повлияе на това колко голям уеб трафик очаквате и колко надеждна трябва да бъде инфраструктурата, необходима за хостване на Вашия уебсайт.

Какви цели има Вашият уебсайт? Колко бързо предвиждате да развиете онлайн бизнеса си? От колко голям хостинг имате нужда?

Отговорите Ви ще определят колко от изброените по-долу Ви трябват:

– Широчина на честотната лента

– Място за съхранение

– Контрол: От съществено значение ли е да имате достъп до сървъра си?

– Цена: Колко пари трябва да похарчите или сте готови да похарчите?

Как да избера уеб хостинг компания, с която да работя

Обърнете внимание на следните области, на тяхната работа или претенции:

1. Време за работа: Обещават ли минимум 99 процента време за работа? С какво местоположение са техните сървъри?

2. Годините опит са един от начините да прецените тяхната надеждност.

3. Брой клиенти – колко клиенти обслужват? Къде са представени и къде?

4. Онлайн отзиви и препоръки – Те трябва да Ви дадат по-точна представа за репутацията на фирмата и има ли jump bg промо код за отстъпка активна оферта.

5. Поддръжка – Предоставя ли бизнесът обучен персонал, който е на разположение да Ви помогне 24 часа в денонощието?

6. Свързани продукти: Изберете уеб хостинг компания, която Ви предоставя и свързани уеб услуги като електронна поща, архивиране и сигурност. Координирането с различни доставчици може да отнеме по-малко време, ако всичко е на едно място.

7. Аспекти на сигурността

8. Решения за архивиране

9. Мобилен достъп: Възможно ли е да получите достъп до контролния си панел, докато сте в движение?

Какви възможности има за уеб хостинг

Съществуват различни методи за хостинг на Вашия уебсайт:

1. Споделен хостинг: Споделеният хостинг е добър вариант за начало, ако имате блог или малък бизнес, който тепърва започва. Като се има предвид, че сървърното пространство на други уебсайтове се споделя от Вашия, това е най-достъпният наличен вариант за хостинг. Опростен и лесен за използване. От друга страна, претоварването на уебсайта ще забави работата му, тъй като споделяте сървърно пространство и ресурси с редица други уебсайтове. Сървърът е само частично под Ваш контрол.

2. Хостинг за WordPress: Препоръчително е да закупите хостинг пакет за WordPress, ако имате блог или уебсайт с WordPress, защото той е специално пригоден за поддръжка на уебсайтове с WordPress.

3. Реселър хостинг: Закупуването на реселър хостинг Ви дава възможност да отдавате под наем или да препродавате същите хостинг услуги, предлагани от хостинг компанията майка, ако искате да създадете своя собствена хостинг компания. Можете също така да продавате всяка друга уеб услуга, която хостингът-майка предлага, с хостинг за дистрибутори.

4. Специализиран хостинг: При посветения хостинг имате пълен root достъп и пълен административен контрол върху Вашия сървър. Всеки софтуер, който искате да инсталирате, е Ваш избор.

5.VPS хостинг: Мислете за VPS хостинга като за по-мощна и по-добра версия на споделения хостинг. Въпреки че Вашият уебсайт споделя сървър с други, Вие получавате достъп до ресурси, които не се споделят от другите сайтове. VPS е най-добрият вариант, ако не можете да си позволите специален сървър.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -