вторник, 21 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноРазлика между код за отстъпка и купон

Разлика между код за отстъпка и купон

В целия свят, електронната търговия започна да се развива по-бързо от всякога. Всички онлайн търговци на дребно имат добра представа за това къде е разминаването между техните очаквания и реалната реакция на потребителите сега, когато предстои черният петък (Black Friday) в онлайн пазаруването. Отстъпките и купоните са основните съставки, които подхранват събитие като Black Friday. Поради факта, че те са две отделни понятия, ще им обърнем внимание по отделно.

Тъй като купоните в крайна сметка предоставят отстъпки в допълнение към намаленията, които имат магазините, те често се използват взаимозаменяемо. Въпреки това има някои неща, които трябва да знаете за разликата между купоните и отстъпките, ако в момента управлявате онлайн магазин или планирате да го направите.

Купонът е билет или лист хартия, който може да се използва за получаване на парична отстъпка или рабат при покупка на нещо. Това е най-добрият метод за предизвикване на интерес. Ваучерите за отстъпка са много популярни. Те стават все по-известни и успяват в много начинания. В краткосрочен план купоните увеличават продажбите, като стимулират трафика. За да се възползват от доброто предложение за купон, клиентите трябва да нарушат редовните си навици за пазаруване и да станат нови или неактивни клиенти.

Отстъпките подпомагат изграждането на марката

Те действат като мини реклами, които подпомагат популяризирането на даден бизнес или продукт. Отстъпките се допълват от купони. Например даден уебсайт може да предлага отстъпка за продукт. Дори и така, използването на купон ще позволи на клиентите да получат допълнителна отстъпка в допълнение към вече намаления артикул, което ще добави вълнение към цялото пазаруване. Освен това при този вид афилиейт маркетинг получавате заплащане само когато доведете клиент, а не само за това, че магазинът ви е показан на уебсайт на трета страна.

Купоните привличат нови клиенти

Съществуващите клиенти са по-склонни да препоръчват нови оферти с код за отстъпка на приятелите и семейството си, което привлича нови клиенти. Хората обожават спестяванията, а примамливите купони помагат за привличането на нови клиенти. Освен това изпращането на талони под формата на ваучери заедно с продукти за доставка поддържа настоящите клиенти доволни и ги насърчава да ви препоръчват на своите приятели и роднини.

За разлика от отстъпките, купоните имат ясно определен период на валидност

Отстъпката е отстъпка, която определена марка предоставя върху действителната стойност на артикула. Кога да се предложи на клиента отстъпка или не, зависи изцяло от марката. Докато онлайн магазинът избира стоките, за които клиентът може да използва ваучера, купонът има определен период на валидност. Клиентът може да използва купона, преди да изтече срокът му на валидност, тъй като е наясно колко време ще важи той. Отстъпките обикновено се отнасят за определени продукти и са различни за всеки продукт. От друга страна, купоните обикновено са за целия сайт или за цялата категория. В резултат на това купувачът разполага с повече възможности, които да разгледа. По този начин може да се каже, че купоните са по-всеобхватни.

Купоните са по-видими от предложенията за отстъпки

Купонът се промотира така, че да е достъпен както за редовните клиенти, така и за неактивните и новите потребители. Отстъпките обаче ще бъдат достъпни само чрез уебсайтовете и видими за посетителите. За разлика от кодовете за отстъпка, купонът служи като промоционален инструмент. Купоните са по-прости за проследяване. За своите страници в социалните медии, кампании по електронна поща и уебсайтове за купони можете да използвате различни кодове за отстъпки.

Повдигащото психологическо въздействие на купоните

Купоните имат психологическо въздействие върху клиента, като го карат да се чувства така, сякаш получава най-добрата сделка (в сравнение с други клиенти), което го приближава към марката. В края на краищата използването на купони ви кара да се чувствате добре.

Заключение

Като привличат непрекъснато нови и завръщащи се клиенти, купоните допринасят за развитието на бизнеса чрез увеличаване на продажбите. Освен това той насърчава лоялността на клиентите, а доволните клиенти се възторгват от продуктите и пазара в раздела за отзиви, което спомага за разширяването на клиентската база.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -