четвъртък, 30 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноБезплатно училище по йога за пациенти с астма

Безплатно училище по йога за пациенти с астма

Как йога помага на пациенти с астма – това ще бъде темата на безплатно училище за малки пациенти в Клиниката по детски болести на УМБАЛ „Александровска“. През май 2011 г. бе проведен първият модул от програмата. Тогава пациенти и техните родители бяха обучени за съвременното лечение на бронхиалната астма при децата.

Сега на 3 декември 2011 г. програмата продължава с разясняване на ефекта от йога терапията при лечението на астмата. Гост-лекторът д-р Антоанина Вичева е специалист по детски болести и детска пневмология и фтизиатрия. Специализирала е йога терапия в Индия и завършва курсове за йога учители в Асизи, Италия. Оттогава провежда обучения и прави индивидуални йога програми на пациенти в зависимост от заболяванията и техните възможности.

Целта на „Училището за астма“ е да провокира активността на пациентите в тяхното оздравяване, да участват сами в промотиране на здравето, в целевото прилагане и обмена на добрите лечебни практики. Обучението ще се проведе на 03.12.2011 г. от 10.00 ч. в аудитория „Проф. Стефан Ватев“ на Клиниката по детски болести към УМБАЛ „Александровска“. То е безплатно за участниците и не изисква предварително записване. 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -