събота, 24 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноБебе се роди в кола пред "Шейново"

Бебе се роди в кола пред „Шейново“

Бебе се роди в кола пред болница „Шейново“, съобщиха от лечебното заведение. Лекарите нямали време да качат бременната в родилната зала и акуширали направо на място в семейната кола. Водите на майката Веселина изтекли днес малко след 10 часа сутринта – месец преди термина.

Жената веднага се обадила на съпруга си.  Бъдещият татко Симеон веднага потеглил с нея от дома им в кв. Враждебна към „Шейново“. В движение успели да предупредят чрез тел. 112 за спешния случай и когато пристигнали, лекарите очаквали родилката.  Момиченцетосе родило с тегло 2,4 кг и височина 44 см в 12,20 часа.

Ситуцията обаче в първия момент била драматична, разкри д-р Гергинова, шеф на детското отделение. Бебето било без жизнени функции, липсвал сърдечен ритъм. Веднага бяха приложени реанимационни мерки и успяхме да го стабилизираме, обясни д-р Гергинова. Момиченцето е настанено в кувьоз за интензивна терапия. В момента то не е клинично здраво, но няма да останат никакви увреждания, смята д-р Гергинова. Бебето ще остане в кувьоза поне една седмица.

Часове след екстремното раждане майката се чувстваше добре. Наложило се да й направят вливания, а плацентата е извадена вече след постъпването в болницата. Следобеда тя се хранеше сама. Момиченцето е трето дете в семейството. Щастливите родители още не са решили как да го кръстят.

СНИМКА: Втора АГ болница „ШЕЙНОВО“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -