сряда, 6 декември, 2023
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАспирин преди секс помага на жените да заченат момче

Аспирин преди секс помага на жените да заченат момче

Аспиринът помага на жените да заченат момче. Помощта му е съществена, защото увеличава вероятността с близо 30%. Това показват нови изследвания с участието на 1228 жени, които преди това са имали спонтанни аборти. По време на проучването те правели опити да забременеят. Учените помолили жените преди секс да вземат ниски дози аспирин или плацебо (фолиева киселина), пише Daily Mail.

Проучването е публикувано в Journal of Clinical Investigation.

Предишни проучвания сочат, че абортите са свързани с високи нива на възпаление в утробата. Предполага се, че имунната система погрешно идентифицира зародиша като чуждо тяло и го атакува. Възпалението намаляват шансовете за момче, тъй като мъжките ембриони се смятат за по-уязвими. Аспиринът е нестероидно противовъзпалително средство, което се използва за лечение на болка, температура и възпаление. Няколко предишни малки проучвания сочат, че ацетилсалициловата киселина повишава вероятността от бременност при жените, които се подлагат на инвитро.

Новото проучване показало, че жените, които приемали аспирин преди секс, раждали по-често момчета в сравнение с другите, които получавали плацебо (31% срещу 23%). Така излиза, че аспиринът увеличава вероятността да се роди момче с почти една трета. Учените също забелязали, че дамите, които вземат аспирин, имат по-малко проблеми с възпаления.

Вижте още: Американски учени препоръчват на хората над 50 г. да вземат всекидневно аспирин

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -