неделя, 23 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно39 деца са с хранително отравяне в болницата на Кюстендил

39 деца са с хранително отравяне в болницата на Кюстендил

39 ученици от първи до трети клас са получили натравяне на зелено училище в Кюстендил, съобщиха от здравното министерство. Децата са от София, Лозен и Костинброд. Те били настанени в местния спа център. Първите деца са получили симптоми на отравяне към 22.00 ч. в сряда и незабавно са транспортирани с линейки до Спешния център на болницата, ,точняват от МЗ.

Поставени са диагнози гастроентерит и гастроентероколит. Първоначалните симптоми сочат хранително натравяне, но това ще бъде потвърдено едва след като станат ясни резултатите от взетите проби. По спешност през нощта са повикани специалисти от Микробиологичната лаборатория на РЗИ-Кюстендил.

Здравните инспектори са взели проби от басейна на хотела, където децата са били настанени, както и от всички водоизточници на място, включително и от предлаганата минерална вода. Проби за взети и от чешма в центъра на Кюстендил, където децата са пили вода през деня. Всички проби се обработват и резултатите от тях ще станат известни до края на деня. Инспектори от Агенцията по безопасност на храните проверяват хранителните продукти в ресторанта на хотела.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -