Защо пълнеем с възрастта, въпреки че ядем здравословно

PRINT

Експерти от Асоциацията на ендокринолозите в Европа в продължение на няколко години изследвали причините, поради които много хора са склонни да трупат стремително наднормени килограми след 30-годишна възраст. Специалистите са убедени, че основната причина е свързана с изменения в хормоналния фон след тази граница.

Мастните отлагания се появявали даже при хора, които по-рано не са имали подобни проблеми с килограмите и са живели здравословно с балансирано хранене до „опасната“ възраст.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Дебелеем заради замърсяването на околната среда с олово
Да си дебел, невинаги е опасно за здравето
Разумната диета дава ефект след 30 дни
1 грам сол = на 1 килограм наднормено тегло! 

Хормоните прогестерон и естрадиол са причина

Жените, които наближават 40 г., губят привлекателност заради два хормона – прогестерон и естрадиол, твърдят още специалистите. Трудно е да се прецени съвсем точно ролята им в женския организъм. Те регулират интензивността на метаболитните процеси и възможността да родят дете. С намаляването на единия от двата хормона се забавя и обмяната на веществата в организма, като в резултат неусетно се трупат килограми.

Що се отнася до силния пол обаче, появата на излишни килограми на 30-35 г. е изцяло по тяхна вина. Най-разпространената причина е заседналият начин на живот и прекаляването с бирата. Кехлибарената напитка има в състава си ферменти, които по думите на специалистите водят до абдоминално (в областта на корема) затлъстяване, известно още като бирено коремче. Такива мастни отлагания практически не могат да бъдат премахнати, те оплитат в себе си и вътрешните органи. За да бъдат избегнати проблемите с наднорменото тегло, ендокринолозите препоръчват на рисковите групи два ефективни подхода – правилно хранене и активен начин на живот.

СНИМКА: SXC

[Общо: 15    Средно: 3.4/5]
Защо пълнеем с възрастта, въпреки че ядем здравословно беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *