Въздухът на улицата е опасен за бременните като цигарите

PRINT
бременна бременност

Въздухът на улицата е опасен за бременните колкото и цигареният дим, съобщават от Университета на Флорида. Учените от САЩ подчертават, че мръсният въздух може да провокира у бъдещите майки прееклампсия – патологично повишаване на кръвното, което може да застраши живота на бебето.

Най-опасните замърсители според учените са въглеродният окис и серният диоксид. Газовете, замърсяващи въздуха, могат да реагира един с друг. Например електрическите централи и промишлените предприятия изхвърлят серен диоксид във въздуха. Въглеродният оксид попада там от автомобилните газове.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Преждевременното раждане – заради бактерии
Пренаталният опит слага отпечатък на целия съзнателен живот
Мръсният въздух по-опасен за здравето дори от кръвното и цигарите

Развитието на плода е изключително чувствително към влиянието на околната среда. Тя обаче засяга и самата бременна. Експерти проверили данни за раждаемостта в Джаксънвил през 2004-2005 г., като ги сравнили с информация за състоянието на околната среда. Били разгледани данни на повече от 22 000 бременни. 4,7 % от тях са развили хипертония. Изводите са, че излагането на замърсители в първите два триместъра увеличава риска от аномалии.

Учените обаче не могат да назоват коя точно седмица от бременността е най-рискова от гледна точка на контактите със замърсители – тези в началото или в края. Повишената концентрация на вредни вещества може да увеличи риска от преждевременно раждане или появата на бебе с ниско тегло.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Въздухът на улицата е опасен за бременните като цигарите беше последно модифицирана от: април 11th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *