Тромбемболията може да е заради инфекция

PRINT
болница

Възможно е тромбемболията, която може дори да застраши живота, да се появи в резултат от инфекция. Това показва резултатът от американско проучване. При тромбемболията части от кръвен съсирек (тромб) се откъсва от вена на крака и попада в белия дроб. Там запушва кръвоносни съдове, което предизвиква белодробна емболия.

Досега се смяташе, че само хирургичните интервенции, счупване на крака и залежаване могат да я провокират. Американските кардиолози сега предупреждават, че и инфекцията може да доведе до тромбемболия. В проучването им са оценени данните от 400 мъже и жени, закарани в болница с тази диагноза. 52% от тях са имали някаква инфекция в рамките на последните три месеца.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Профилактика на образуването на тромби в домашни условия
Тромбозата може да причини язви по краката 
Eмболията възниква внезапно и може да застраши живота 

Авторите на проучването обосновават, че наистина има връзка между инфекцията и тромбемболията. Процентът на новопоявилите се тромбемболии при предхождаща инфекция бил 2,9. Ако инфекцията е била прихваната в болница, броят им нараства на 6,9%. При познатите досега рискови фактори като операция засегнатите са 2,8%, а при залежаване – 4,2%. Проучването открило още рискови фактори – медикаментозното лечение на малокръвие с еритропоетини, както и кръвопреливане. Процентът на новозаболелите при еритропоетините бил 9,3%, а при кръвопреливането – 2,6%.

Източник: Navigator Medizin

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Тромбемболията може да е заради инфекция беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *