Телефоните са 10 пъти по-мръсни от тоалетната, заразяват ни

PRINT

Мобилните телефони са около 10 пъти по-мръсни от седалката на тоалетната, особено ако ги използваме по-интензивно през деня. Това разкрива американско проучване, цитирано от ABC News. С ръцете си пренасяме върху тях всякакви вируси и бактерии. По мнението на лекарите в сезона на грипните епидемии именно телефоните може да станат източник на инфекцията.

Трима от 4-ма ходят с джиесема дори до тоалетната, сочат данните. Затова трябва редовно да се мият ръцете, но и да се почиства апаратът. Малко хора обаче правят това, поясняват експертите. Чистенето може да се прави със спирт (ако конкретният модел позволява и покритието няма да се повреди) или със специален препарат за дезинфекция на техника, каквито вече има на пазара. Дори и това обаче няма да помогне особено по време на грипна епидемия. Докоснем ли веднъж някаква повърхност, ние й предаваме бактериите и вирусите, които носим по ръцете си.

Чък Герба, професор по микробиология от университета в Аризона, направил експеримент. Сложил образец от вирус на дръжката на врата в оживен офис. Станало ясно, че ако дори само един служител донесе по този начин грипния вирус, то след 4 часа той ще бъде по ръцете на 40% от колегите му. Мийте ръцете си, преди да вземете джиесема, съветва проф. Герба. Откажете се от навика да пипате през деня лицето си. Доказано е, че човек прави това средно по 16 пъти на час.

Източник: ABC News

Свързани теми: Кухненската гъба е най-мръсното нещо в жилището

Сваляйте капака на тоалетната, иначе заразите плъзват

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Телефоните са 10 пъти по-мръсни от тоалетната, заразяват ни беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *