Имунната система старее, с храна може да се запази активна

PRINT
пенсионери менопауза

В процеса на стареене на имунната система намалява своята ефективност. Затова възрастните хора страдат по-често от тежки инфекции и рак. Ваксинирането с възрастта също става по-малко ефективно.

Единственият начин да се противодейства на тези процеси е с правилно хранене. То оказва пряко влияние върху обмяната на веществата и имунитета, пише The Times of India. Учени от Лондон преди вече установили, че стареенето на клетките на имунната система на (Т-клетки) е под контрола на молекулата p38 МАРК, която затормозява някои клетъчни функции. Нейната активност може да се потисне с медикаменти, което означава, че и стареенето на Т-клетките може да стане обратимо.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Храните, с които оставаме млади по-дълго
От какво умират столетниците?
Стареенето до 70% се дължи на външно влияние 

Наскоро експертите установили, че p38 MAPK се задейства, когато необходимите хранителни вещества са недостатъчно, и постъпват сигнали за застаряващото клетки. Блокирането на p38 MAPK укрепва здравето на клетките, които показват признаци на стареене. Учените предполагат, че стабилизирането на имунитета може да стане и без използването на медикаменти. Просто трябва да се спазва подходяща диета. Надеждите са, че тези констатации ще помогна да се разработи по-ефективна терапия, насочена към коригиране на имунната система.

Източник: The Times of India

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Имунната система старее, с храна може да се запази активна беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *