Вече има нови рехабилитатори – ерготерапевти

PRINT

Вече има обучени специалисти-ерготерапевти в Клиниката по рехабилитация във ВМА. Това съобщи днес шефът на клиниката доц.Тройчо Троев. Новата специалност е свързана с обучение в начин на живот, който е по-благоприятен за пациентите. При болестта на Бехтерев (на снимката) това се отнася до задължителната ежедневна програма на движение и упражнения, избягването на определени професии и неблагоприятна среда и т.н.

За поредна година Военномедицинска академия организира безплатна рехабилитация за хора с болест на Бехтерев. Днес се сложи началото на групова рехабилитация, инициирана доц. Троев, съвместно с Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ). На брифинг лекарят коментира, че подобни инициативи са важни и трябва да ги има не само спорадично, а редовно. По думите му рехабилитацията има сериозно място в лечението на пациентите с болест на Бехтерев и е задължително да се провежда. Според него това може да забави значително хода на заболяването. Той е сред медиците, които се изучавали в дълбочина процесите при тази болест, както и методите за лечението й. По време на брифинга стана ясно, че Военномедицинска академия е единствената болница, която предоставя възможност за напълно безплатно лечение чрез групова рехабилитация за хора с болест на Бехтерев.

Клиниката по рехабилитация на ВМА подкрепя с безвъзмездно лечение не само нас, но и много други хронично болни хора в нужда. Това каза председателят на ОПРЗБ Цвета Апостолова по време на брифинга. По отношение на хората с болест на Бехтерев, работим успешно с Военномедицинска академия още от създаването на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания. Те разбират нашето желание да помагаме на тези хора, заяви тя.

Груповите рехабилитации на хора с ревматологични заболявания са една от основните дейности на ОПРЗБ. Една от целите на Организацията е рехабилитацията да бъде достъпна и достатъчна за всички, които се нуждаят от нея.

СНИМКА: RHEUMA INFO

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Вече има нови рехабилитатори – ерготерапевти беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *