Каним казахи на балнеотуризъм у нас

PRINT

България кани граждани на  Казахстанда дойдат у нас  на балнеотуризъм. Това съобщават от пресцентъра на здравното министерство след приключила визита на министър Десислава Атанасова в столицата на другата страна Астана.

В Казахстан българският здравен министър Атанасова се е срещнала с колегата си г-жа Салидат Каирбекова. Визитата е в рамките на Петия икономически форум, който се проведе от 23 до 26 май. България предоставя отлични възможности за рехабилитация и лечение, от което могат да се възползват и нуждаещи се казахски граждани. Това е едно от посланията на нашата делегация.

На разговора беше обсъдено изпълнението на двустранното споразумение от 2004 г. в областта на здравеопазването и медицинската наука, което включва взаимодействие в областта на първичната и специализираната медицинска помощ, организацията на санитарния контрол, майчиното и детското здравеопазване, лекарствената политика, финансирането на здравеопазването.

По време на форума се проведоха и дискусии по проблемите на световната икономика, индустриално-иновационното развитие, глобалната социална ситуация. В тях участваха над 8 хиляди представители на 90 държави и 300 високопоставени гости, сред които държавни глави, ръководители на правителства, министри, 11 нобелови лауреати, ръководители на международни организации.

СНИМКА: АОК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Каним казахи на балнеотуризъм у нас беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *