сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаКаним казахи на балнеотуризъм у нас

Каним казахи на балнеотуризъм у нас

България кани граждани на  Казахстанда дойдат у нас  на балнеотуризъм. Това съобщават от пресцентъра на здравното министерство след приключила визита на министър Десислава Атанасова в столицата на другата страна Астана.

В Казахстан българският здравен министър Атанасова се е срещнала с колегата си г-жа Салидат Каирбекова. Визитата е в рамките на Петия икономически форум, който се проведе от 23 до 26 май. България предоставя отлични възможности за рехабилитация и лечение, от което могат да се възползват и нуждаещи се казахски граждани. Това е едно от посланията на нашата делегация.

На разговора беше обсъдено изпълнението на двустранното споразумение от 2004 г. в областта на здравеопазването и медицинската наука, което включва взаимодействие в областта на първичната и специализираната медицинска помощ, организацията на санитарния контрол, майчиното и детското здравеопазване, лекарствената политика, финансирането на здравеопазването.

По време на форума се проведоха и дискусии по проблемите на световната икономика, индустриално-иновационното развитие, глобалната социална ситуация. В тях участваха над 8 хиляди представители на 90 държави и 300 високопоставени гости, сред които държавни глави, ръководители на правителства, министри, 11 нобелови лауреати, ръководители на международни организации.

СНИМКА: АОК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -