Богдан Кирилов оглави Агенцията по лекарствата

PRINT
Богдан Кирилов

Богдан Кирилов е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, считано от 17.08.2018 г. От ноември 2017 г. до момента той е заместник изпълнителен директор на ИАЛ. Богдан Кирилов е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, а през 2016/2017 г. е бил член и на Централна комисия по Eтика към Български фармацевтичен съюз.

Магистър-фармацевт Богдан Кирилов е завършил „Фармация“ във Фармацевтичен факултет, Медицински университет – София. Придобива и специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултет по обществено здраве, Медицински университет – София.

Асена СтоименоваПроф. Асена Стоименова, която досега управляваше ИАЛ, напуска поста по лични причини. Тя ще приеме позицията съветник на министъра на здравеопазването в областта на лекарствената политика, става ясно от прессъобщение на МЗ.

Проф. Стоименова остава член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член наCHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина), както и програмен координатор за СЗО в областта на достъпа до лекарства и реимбурсиране на лекарствените продукти.

Снимка: РФК София и личен архив

[Общо: 2    Средно: 2.5/5]
Богдан Кирилов оглави Агенцията по лекарствата беше последно модифицирана от: август 15th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *