Богдан Кирилов оглави Агенцията по лекарствата

PRINT
Богдан Кирилов

Богдан Кирилов е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, считано от 17.08.2018 г. От ноември 2017 г. до момента той е заместник изпълнителен директор на ИАЛ. Богдан Кирилов е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, а през 2016/2017 г. е бил член и на Централна комисия по Eтика към Български фармацевтичен съюз.

Магистър-фармацевт Богдан Кирилов е завършил „Фармация“ във Фармацевтичен факултет, Медицински университет – София. Придобива и специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултет по обществено здраве, Медицински университет – София.

Асена СтоименоваПроф. Асена Стоименова, която досега управляваше ИАЛ, напуска поста по лични причини. Тя ще приеме позицията съветник на министъра на здравеопазването в областта на лекарствената политика, става ясно от прессъобщение на МЗ.

Проф. Стоименова остава член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член наCHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина), както и програмен координатор за СЗО в областта на достъпа до лекарства и реимбурсиране на лекарствените продукти.

Снимка: РФК София и личен архив

[Общо: 2    Средно: 2.5/5]
Богдан Кирилов оглави Агенцията по лекарствата беше последно модифицирана от: август 15th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *