Във ВМА показват нови методи на чернодробна хирургия

PRINT

Четвърти международен курс по чернодробна хирургия ще се проведе във Военномедицинска академия (ВМА) от 31 май до 1 юни 2012 г. Следдипломният учебен курс се организира от ВМА, Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (БАХГО) и Българско хирургическо дружество (БХД) и се провежда под егидата на Международната асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (МАХГО).

Основната тема на форума е интердисциплинарният подход при лечението на тумор на Клацкин (карцином на жлъчните пътища), чернодробни и други тумори – от диагностиката до оперативното лечение.

Във форума ще участват изтъкнати чернодробни хирурзи, хепатолози, гастроентеролози, онколози, анестезиолози, специалисти по образна диагностика и др.

По време на двудневната учебна програма лекции ще изнесат проф. Емилио Висенте, проф. Иринел Попеску, проф. Жан Франсоа Жиго, доц. Крум Кацаров – зам.-началник на ВМА и началник на Клиниката по гастроентерология и хепатология, проф. Никола Владов – началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА и др.

Успоредно с теоретичната част учебният курс ще бъде съпътстван и от живи демонстрации на хирургични интервенции върху черния дроб и жлъчните пътища, извършени от екипите на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия и Клиниката по гастроентерология и хепатология към ВМА, които ще бъдат предавани на живо посредством съвременните възможности на телемедицината.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Във ВМА показват нови методи на чернодробна хирургия беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *