Във ВМА показват нови методи на чернодробна хирургия

PRINT
проф. Никола Владов операция

Четвърти международен курс по чернодробна хирургия ще се проведе във Военномедицинска академия (ВМА) от 31 май до 1 юни 2012 г. Следдипломният учебен курс се организира от ВМА, Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (БАХГО) и Българско хирургическо дружество (БХД) и се провежда под егидата на Международната асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози (МАХГО).

Основната тема на форума е интердисциплинарният подход при лечението на тумор на Клацкин (карцином на жлъчните пътища), чернодробни и други тумори – от диагностиката до оперативното лечение.

Във форума ще участват изтъкнати чернодробни хирурзи, хепатолози, гастроентеролози, онколози, анестезиолози, специалисти по образна диагностика и др.

По време на двудневната учебна програма лекции ще изнесат проф. Емилио Висенте, проф. Иринел Попеску, проф. Жан Франсоа Жиго, доц. Крум Кацаров – зам.-началник на ВМА и началник на Клиниката по гастроентерология и хепатология, проф. Никола Владов – началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА и др.

Успоредно с теоретичната част учебният курс ще бъде съпътстван и от живи демонстрации на хирургични интервенции върху черния дроб и жлъчните пътища, извършени от екипите на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия и Клиниката по гастроентерология и хепатология към ВМА, които ще бъдат предавани на живо посредством съвременните възможности на телемедицината.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Във ВМА показват нови методи на чернодробна хирургия беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *