Медикамент пази сърдечния мускул след ангиопластика

PRINT
интензивно лечение реанимация

Противовъзпалителен препарат може да намали значително уврежданията, нанасяни на сърдечния мускул по време на ангиопластика, съобщава Sky News. Лекарството се намира в експериментална фаза. В основата му е антитялото inclacumab, разработено от компанията „Рош“, което позволява значително да се намали нивото на молекулярните маркери тропонин І и CK-MB при пациенти с ангиопластика.

Жан-Клод Тардиф, ръководител на изследователския център към Кардиологичния институт в Монреал, пояснява следното: „Концентрацията на тропонин І намалява с 22,4% 16 часа след приема на препарата, и с още 24,4% след 24 часа в сравнение с сравнение с пласебо. Нивото на CK-MB пък падало съответно с 16,3% и 17,4%.

Във втората фаза на клиничните изпитания медикаментът е тестван при 530 пациенти със сърдечен пристъп, известен като инфаркт на миокарда без повишаване на сегмента ST. На хората са правени инжекции в следните дозировки – 20 и 5 мг на килограм или пласебо, час преди ангиопластиката. Като резултат при 18,3% от пациентите в групата с пласебото е регистрирано увеличаване на СК-МВ, което било поне три пъти над нормата. На практика това е предпоставка за втори пристъп. Само 8,9% от пациентите в групата, получили лекарството в по-голямата концентрация, получили подобни проблеми.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Медикамент пази сърдечния мускул след ангиопластика беше последно модифицирана от: април 17th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *