петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниЛекарство от бъдещето ще помага хората да живеят до 150 г.

Лекарство от бъдещето ще помага хората да живеят до 150 г.

Фармацевтична компания подготвя препарат, синтетична версия на ресвератрола в червеното вино , който трябва да спре стареенето, съобщиха британските медии. Съставката успява да активира дейността на протеина SIRT1. В момента компанията „ГлаксоСмитКлайн“ тества препарата на хора с диабет тип 2 и псориазис.

Дейвид Синклер от Харвардския университет твърди, че идеята хората да живеят до 150 г. вече не изглежда фантастика. Все пак е необходимо проучванията да приключат. Повишена активност на протеина SIRT1 влияе положително на работата на клетките, прави ги по -малко мързеливи. Експерименти с мишки, пчели и мухи вече показали, че те живеят по-дълго с помощта на синтетичния ресвератрол. Въпреки това някои експерти остават скептични.

Все пак, съществуват доказателства, че съставката е полезна за лечението на рак, сърдечно-съдови заболявания, болести на сърцето, диабет тип 2, алцхаймер, паркинсон, затлъстяване на черния дроб, катаракта, остеопороза, мускулна атрофия, нарушения на съня и възпалителни заболявания като псориазис, артрит и колит.

Повечето от тези заболявания са свързани с процеса на стареене. Ако човек може да се избави от тях, продължителността на живота му ще се увеличи значително. Възможно е с течение на времето препаратът да добие популярност като превантивна терапия наравно със статините.

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -