вторник, 21 май, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаНовият здравен министър проф. Петров: Ще се грижим за слабите и болните

Новият здравен министър проф. Петров: Ще се грижим за слабите и болните

„Нашият фокус ще бъде към прозрачност и спокойствие в системата, грижа за слабия, за болния човек и стабилност в системата на здравеопазването. Ще направя всичко възможно да не допусна никакви трусове“. Това каза новоназначеният министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров (на снимката, архив) при приемането на поста от министъра в правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Проф. Петров обеща откритост и диалогичност в работата с пациентските и съсловните организации и с представителите на бизнеса в здравеопазването. „Ние трябва да използваме всичко работещо и добро. Посоката е правилна и ако успеем да вдигнем темпото на работа, това ще бъде успех“, каза проф. Петров.

Бившият министър Десислава Атанасова даде висока оценка на професионалните качества на проф. Петров. „Радвам се, че оставям министерството в изключително професионални и добри ръце. Новият министър ще наследи един добър екип, работеща администрация, хора, които работят изцяло в полза на гражданите. Няма да има сътресения“, каза тя. Атанасова отбеляза, че напуска министерството с чувство на удоволствие от свършената работа.

Десислава Атанасова връчи на проф. Петров люлката на Нютон, свимволизираща предаването на енергията и изрази надежда, че темпото на работа ще бъде запазено. Новият министър проф. Петров от своя страна й подари букет от бели рози като символ на добрите му чувства и пожела и на другите служебни министри да заварят също толкова добре поддържана институция.

СНИМКА: АРХИВ

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -