Лекарство за артрит кара косата да расте

PRINT

Лекарство за ревматоиден артрит помогна на 25-годишен мъж да се спаси от алопеция – болест, при която по тялото не могат да поникнат косми. Сега той вече има коса благодарение на медикамента тофацитинид цитрат, съобщи ЮПИ. Младият пациент страдал едновременно от псориазис и алопеция универсалис – автоимунно заболяване, при което плешивостта се разпростира по цялото тяло.

Когато посетил кабинета на д-р Брет А. Кинг от Йейлския медицински институт, му било казано, че лекарство срещу артрит е ефикасно срещу псориазис и алопеция универсалис. Пациентът приемал 10 милиграма от лекарството дневно и се оказало, че резултатите са невероятни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Откриха евтин начин да присаждат коса 
Пускат до 2 г. нов лек срещу оплешивяване 
Торбички под очите, олисяване – има риск от инфаркт

„Резултатите са според очакванията – заяви д-р Кинг. – Това е голяма крачка напред към лечението на пациенти, засегнати от заболяването. Успешното лечение на младия пациент бе базирано върху разбиранията ни за заболяването и лекарството. Надяваме се, че същите резултати ще се получат и при лечението на други пациенти.“ Лекарството преди бе използвано главно за лечение на видове псориазис. Изследването обаче разкрива, че то има потенциал да обърне в обратна посока ефекта от алопеция. Учените смятат, че лекарството не е позволило на имунната система на пациента да атакува космените му фоликули. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Investigative Dermatology.

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Лекарство за артрит кара косата да расте беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *