Кръвен тест хваща 5 г. по-рано рака на гърдата

PRINT
мамография рак на гърдата

До 5 години кръвен тест ще може да открива рака на гърдата, още преди първите симптоми на заболяването. Откритието е на британски учени, съобщава „Дейли мейл“. Изследователите от Imperial College в Лондон са установили, че има връзка между рака на гърдата и промени в левкоцитите. Според експертите жените, чиито бели кръвни клетки са по-податливи към генетични модификации, са с два пъти по-висок риск от развитие на рак на гърдата.

Тези изменения могат да възникнат в резултат на употреба на алкохол, цигари, радиация, замърсена околна среда и хормонално въздействие. Учените анализирали кръвни проби на 1380 жени на различна възраст. Рак на гърдата е открит при 640 от тях. Кръвните тестове са го установили средно 3 г. преди да бъде поставена официалната диагноза.

В някои случаи те дори предсказали развитието на коварната болест 11 години преди диагнозата. Тази методика е особено точна при по-младите жени под 60 години. Откритието на британските експерти ще позволи на всяка жена да разбере дали е предразположена към рак на гърдата в следващите десетина години само с помощта на кръвен тест.

СНИМКА: ТК

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Кръвен тест хваща 5 г. по-рано рака на гърдата беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *