Колагенова мезотерапия се бори успешно с белези и стрии

PRINT

Нов метод – т. нар колагенова мезотерапия на италианската фармацевтична компания Гуна, се бори успешно с белезите. Иновативният подход бе представен от венецуелския лекар д-р Едгар Лобо (на снимката с певицата Есил Дюран), който гостува на тазгодишната Лятна академия по дерматология в София. В основата на колагеновата мезотерапия стои физиологично-регулативната медицина, която представлява един своеобразен триъгълник. Първата страна на този триъгълник отговаря за психо-невро-ендокринно-имунологичния баланс, втората за детоксикацията на организма, а третата страна се отнася до симпоматичното повлияване на проблема.

Всяка заболяване в организма на човек е свързано с натрупването на токсини в матрикса – т.е в междуклетъчното пространство, то е и причина за дисбаланса на имунологично, ендокринологично и на всяко друго ниво. Трябва да се повлияят и симптомите. Ето как работи физиологично-регулативната медицина, когато имаме проблем – да речем следоперативен белег: първо премахваме токсините, а след това балансираме засегнатата система с хормони, невропептиди и растежни фактори. Третата стъпка е да добавим колаген – това, от което кожата се нуждае. Ние не лекуваме пациента като един белег, или една бръчка, а като едно цяло. Вече има нова тенденция – заболяването се разглежда като процес, а не като свършен факт. Все повече се налага разбирането, че нито една система на тялото не може да се отдели и да се разглежда сама за себе си.

Дори когато целта е да се запази младежката хубост, трябва да знаем, че тя е нещо, което идва отвътре и е свързана със здравето. Доброто биологично състояние и красотата вървят ръка за ръка.

Моника Белучи, но и много актриси използват колагеновата мезотерапия за разкрасяване. В този случай става дума за биолифтинг на лице чрез акупунктура с биоколаген. Въпросната терапия се прилага и на тяло, като в този случай тя има антицелулитен ефект. Мезотерапията с биоколаген е нова стъпка в естетичната дерматология, която отскоро се прилага и у нас.Терапията е хит в Европа, тъй като отговаря на модерното течение за биоревитализация и естествен начин на живот. Процедурата подпомага намаляването на видимите признаци на стареене на кожата, бори се срещу появата на бръчки,отлично средство е срещу отпускането на лицевия контур и не на последно място овлажнява кожата. Вече има нова тенденция – заболяването се разглежда като процес, а не като свършен факт. Все повече се налага разбирането, че нито една система на тялото не може да се отдели и да се разглежда сама за себе си.

Още по добър ефект се постига, след като инжектирания колаген от дерматолога се подкрепи и от физиологична медицинска козметика. Специалните кремове, които прилагаме са три вида – за крака, за лице и за гърдите. Те са част от лечението, което пациентът прилага вече у дома. Става дума за препарати с колаген, ембрионални и съединително тъканни екстракти, плацентарен протеин. Те съдържат още коензим A и коензим Q, ето защо са много добри за възстановяване на общото състояние на кожата. Процедурите за възстановяване на белези и цялостно подмладяване на кожата се прилагат само от лекари дерматолози във Венецуела, а отскоро и у нас. Терапията продължава един до три месеца. Може да се повтаря в зависимост от проблема на пациента.

Белегът е увреден колаген. Причината може да е в твърде малкото му количество (стрии), или пък обратно – има твърде много. Проблем е и ако самият колаген не е добър. Препаратът, който инжектираме подава сигнал на организма да активира производството му. Методът е интересен с това, че има хомеопатичен подход – помага се на тялото само да се справи, но го съчетава и с традиционно медицински метод.

Д-р Лобо работи в клиника, където правят всякакви процедури, включително и пластични операции. Дори ако белегът налага хирургична намеса, подготвяме пациента за нея с колагенова мезотерапията. Когато е биологично подготвен, той реагира по-добре на операцията.

Жените във Венецуела са пословични с красотата си, която се дължи на кръстосаните гени между европейци и местни жители. Дамите при нас са много суетни, но в модата надделява естественият вид, разказа д-р Лобо. Ако не се спазват правилата на симетрията, отдалече си личи, че нещо по лицето е „поправяно“. Но някои дами искали точно това – да се вижда, че са коригирали даденото им от природата. Разговорът с жените понякога е труден, те имат прекалено високи очаквания, но преди всяка естетична процедура трябва да се обсъдят нещата реалистично. Много често те носели снимки на актриси като Анджелина Джоли и искат да изглеждат като нея, каза още д-р Лобо. Ролята на лекаря е да обясни къде е разумната граница. Има неща, които вече са ретро – инжектирането на силикон в устните. Сега се използва хиалуронова киселина.

„Колкото по-семпъл, толкова по-стилен и хубав е външният вид. При красотата няма стандарти, това, което един намира за привлекателно, за друг може да е отблъскващо. Всеки е красив по своему“, обобщи венецуелският специалист.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Колагенова мезотерапия се бори успешно с белези и стрии беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *