Детето се концентрира трудно – ето какво да направите

PRINT
дете чете книга

Всеки родител има грижата децата му да растат здрави и силни, сега и в бъдеще. Тази задача разбира се никак не е лека. Животът ни днес изобилства от възможности за терапия и само от нас зависи какво ще изберем и на какво ще се доверим. Гемотерапията се е доказала през годините като нежен и лек начин за подобряване на имунната защита при малки и големи.

Ето няколко примера за екстракти, които може да се използват, когато детето има трудности с фокусирането и концентрацията (дефицит в тези области). Това е състояние, което е често срещано и вълнува много родители, посочва  Ангел Ангелов, основател на Ергон Център България (гр. София, ул. Пирински проход №39, Телефон: 089 660 0762).

Надбъбречна умора – какви са мерките, за да не стигнем до пълно изтощение?

Първият екстракт, който препоръчваме е гемоекстракт Бадем. Той има леко въвеждащо действие и сякаш „отваря“ организма за терапевтичното въздейстие на този и другите екстракти. Той подобрява:

  • притока на кислород в мозъка;
  • паметта и фокусирането;
  • креативността.

Увеличава абсорбцията на мастните киселини от мозъка и подобрява транспорта на нервните сигнали и невронните връзки. Това е силен клетъчен антиоксидант.

Кои витамини, минерали са най-важни за имунната система?

В комбинация с екстракта от Облепиха, който също защитава предаването на нервните импулси и защитава мозъка от дегенерация, можете да осигурите една добра работа за мозъка и повишаване нивата на концентрация. Облепихата предпазва от Алцхаймер и е тоник за имунната система. Този екстракт засилва паметта и невронните връзките в мозъка, също както и бадемът.

Третият екстракт, който има пряко въздействие върху мозъчната функция, паметта и концентрацията е Сребърна бреза (семе). Той се препоръчва при необходимост от фокус и концентрация (адаптоген) при интелектуална свръхнатовареност, стрес и проблеми с паметта. Силен тоник за мозъка, като се използва при Алцхаймер и деменция, при високи нива на стрес. Сребърната бреза хармонизира нервната система и подкрепя паметта.

10 съвета, за да възпитаме добри и успешни деца

Това са три екстракта, които могат да подпомогнат работата на мозъка, да подобрят фокуса и концентрацията на детето (или възрастния). Имайте предвид, че за да имате оптимални резултати и наблюдение над процеса е хубаво да се консултирате с гемотерапевт.

Източник: Ергон Център България

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Детето се концентрира трудно – ето какво да направите беше последно модифицирана от: май 28th, 2021 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *