сряда, 6 декември, 2023
- Реклама -
НачалоИзследванияТомбола с две безплатни ин витро процедури в АГ център "Димитров"

Томбола с две безплатни ин витро процедури в АГ център „Димитров“

Столичният Ин витро АГ център Димитров ще отбележи 20 години от създаването си на 27 септември. С помощта на неговия създател д-р Йосиф Димитров на бял свят за тези 20 години, са дошли близо 1500 бебета, заченати с различни методи от репродуктивната медицина. Той се занимава с репродуктивна медицина от 1986 година и е участник в екипа, създал първото в България бебе в епруветка.
Част от щастливите майки на тези дечица прегърнаха идеята на неговия екип и създадоха книжка с истинските си истории, наречена „Приказки с щастлив край“. На страниците й те разказват за борбата си с безплодието и щастливата намеса на д-р Димитров. Илюстрациите в нея пък са на дечицата и са на тема „Моето семейство“.

Заедно с премиерата на книжката, която ще се състои на на 27 септември от 14 часа в спортен комплекс „Дема“, ще бъде обявен и друг голям подарък, който екипът на д-р Димитров подготвя за празника. Две безплатни ин витро процедури ще получат двойки, които ще бъдат избрани на томболен принцип с помощта на двете партньорски организации „Искам бебе“ и „Зачатие“. Кандидатите трябва да отговарят на няколко критерии, които ще бъдат публикувани в сайта на клиниката на 30 септември, а декларации за участие могат да се подават от 1 октомври до 30 ноември на имейл podarak@invitro.bg

Няколко интересни факта за Ин витро АГ център Димитров;

  • През 2008г за пръви път в Бъгария се ражда бебе от замразена яйцеклетка. Технология е въведена от центъра за първи път в България и вече се е превърнала рутинна.
  • Постиженията на клиниката са отразени във водещи световни научни списания в областта на безплодието като „Fertility and sterility“ и „Human reproduction“.
  • В центъра използват усъвършенстван икубатор, който абсолютно наподобява условията в матката чрез микровибрации, имитиращи трептенията на ресничките на маточния епител. Методът в момента се използва само от няколко центъра в света.
Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -