сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияПрегледи без направление за коремна болка в Пирогов

Прегледи без направление за коремна болка в Пирогов

Центърът за лечение на хернии и коремна болка към Медицински център „Пирогов” обяви пролетна кампания за профилактични и консултативни грижи. Тя е насочена към хора, които имат оплаквания от херния или болки в коремната област с неясен произход. За да се прегледат, не е нужно да носят направления, а само да се запишат предварително по телефона 02/ 9154 364 . Записването го осъществява медицински секретар  всеки делничен ден между 10 и 12 часа.

Акцията на Центъра ще се проведе през последната седмица на месец април. През тези дни екипът на доц. Юлий Ванев, ръководител на центъра, ще консултира и преглежда пациенти всеки работен делничен ден от 25 до 28 април между 14  и 16 часа.

Специализираният център за лечение на коремните хернии и коремната болка работи в МЦ „Пироов“ от две години. Херниите на коремната стена са често срещана група заболявания със сериозни здравни, социални и икономически последствия, посочва д-р Ванев. Те не само влошават качеството на живот, но и водят до инвалидизация и усложнения на вътрешните органи. Причините за херниите са различни, а съвременната медицина предлага индивидуален подход за лечението им, което често е оперативно.

Специфичен здравен проблем представляват херниите в напреднали стадии. Пациентите обикновено са възрастни и със съпътстващи заболявания. Херниите на коремната стена могат да се появят спонтанно или след прекарани операции, травми или други заболявания, обяснява доц. Ванев. Наблюдават се при всички възрастови и социални групи, но имат познати от специалистите особености, въз основа на което е много важно да бъдат класифицирани и степенувани.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -