вторник, 27 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияФейслифтът не подмладявал

Фейслифтът не подмладявал

Американски учени поставиха под въпрос подмладяващия ефект на фейслифтинга, съобщава The Los Angeles Times. Те твърдят, че лицето изглежда само с три години по-младо след операцията, а от гледна точка на привлекателността не се забелязва почти никаква разлика.  Екипът на д-р Джошуа Зим от болница „Ленъкс Хил“ е направил този извод въз основа на наблюдения върху 49 пациенти, чиято средна възраст е 57 години. Всички те са се подложили на фейслифт през 2006-2010.
На 50 доброволци е предложено да оценят техни снимки преди и след операцията. Те е трябвало да отгатнат възрастта на хората и да се определи степента на тяхната привлекателност по скала от 1 до 10. Като цяло доброволците отгатнали възрастта на пациентите, след като разгледали и двата вида снимки. Но като цяло след хирургическата интервенция изглеждали само с 3 години по-млади от преди.
А по отношение на привлекателността разлика почти не била отчетена. Повечето от пациентите получили по този показател оценки от 4 до 6. Въпреки това обаче доброволците не били съгласни с идеята, че пластичната хирургия е безполезна. Д-р Зим смята, че е възможно отговорите да са били повлияни от предварителната информация за възрастта на пациентите. Затова в бъдеще той иска да повтори експеримента, изключвайки тези факти.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -