четвъртък, 30 май, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияБезплатен ултразвуков и биохимичен скрининг за бременни в Пловдив

Безплатен ултразвуков и биохимичен скрининг за бременни в Пловдив

Бременните в първи триместър (между 11 и 14 гестационна седмица) в Пловдив и областта могат да се възползват от акцията с безплатен комбиниран (ултразвуков и биохимичен) скрининг, който се организира от АГ Клиниката на УМБАЛ “Св. Георги“. Той ще се проведе от 1 септември до 31 декември 2016 г.

Редовната цена на комбинирания скрининг е 100 лв. Тя ще се прилага от 1 януари 2017 г. Инициативата е на доц. Екатерина Учикова, началник на Клиниката. Проектът се осъществява със съдействието на началника на клиниката по Медицинска Генетика към УМБАЛ “Св. Георги“ Пловдив доц. Стоянова.

Ехографският преглед ще се извършва в АГ клиника на 3-ти етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ 66, Пловдив. Скринингът ще се извършва от д-р Борис Стоилов. Той е акушер-гинеколог, сертифициран тесен специалист по фетална медицина.

При този метод на изследване се използва съвременна, високотехнологична апаратура и софтуер за изчисляване на риска. Ехографията е задълбочена с насоченост за ранно откриване на аномалии на плода. Както и за синдром на Даун и други анеуплоидии.

Продължителността на прегледа е около 30 минути. При него ще бъде извършен детайлен оглед на плода и ранна фетална морфология. Записване за скрининга става на тел. 032 60 28 26, до 14 часа.

Свързани публикации

1 коментар

  1. Искам да се запиша за безплатния биохимичния сктининк

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -