петък, 23 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоИнтервюД-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система - III част

Д-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система – III част

В първите две части на интервюто с д-р Папазова тя разказа за холистичния подход в медицината и за метода на радиестезията – махалото, което помага за някои неясни диагнози и дозиране на лекарствата. Съветва и как сами да си служим с него. Тя ще изнесе лекции заедно с д-р Дора Пачова в няколко града за Седмицата на хомеопатията у нас.

– Д-р Папазова, кои са най-популярните комбинации от шуслерови соли?

– Има специално разработена програма за профилактика на бременността – солите са изключително важни и за майката и за плода. От ранна детска възраст до края на тийнейджърството може да се вземат номер 2 и 9 – те помагат да се оформят скелетът и мускулите. За здрава съединителна тъкан, хубави коса и нокти, изборът са соли 1 и 11. За жените в менопауза е подходяща сол номер 2, която работи върху костния скелет. Тя става и за профилактика на остеопорозата. За чувствителната нервна система в началото на този период се прилага сол номер 5. Има комбинация за изчистване на лимфната тъкан – там сол 9 играе важна роля. Същата се препоръчва с успех при подагра, акне и при диабет. Хората с метаболитен синдром, при които обиколката на талията е малко по-голяма или кожната гънка е дебела над 2 см, трябва да ползват комбинацията 5, 9 и 10. В началото се вземат по пет таблетки от номер 10 сутрин, номер 5 – по обед и номер 9 – вечер. Възможно е да ги намалят след това до три, организмът се регулира постепенно, не става изведнъж.

– Как човекът да разбере кой е добър радиестезист?

– По практическите резултати от неговите съвети. Аз препоръчвам на хората сами да опитат да станат специалисти. Много често ми споделят, че бабите им са въртели махало. Моите познания са натрупани най-вече в практиката. Ходила съм на един кратък курс. След това започнах да работя и много да внимавам – да изчистя съзнанието си и да се моля. Молитвеното състояние е основно състояние на човека, не трябва да се стремим към него само в трудни моменти. Първата година работех само за мои познати, упражнявах се.

5-6 г. попаднах на курсовете на един от най-големите радиестезисти – проф. д-р Олег Ламикин. Той има 6 специалности в официалната медицина, но после специализира в Тибет всякакви източни лечебни техники. За мен той е съвършено ерудираният лекар – в спешна ситуация може да борави с медикаменти и всякакви източни традиционни прийоми, а може за броени минути да открие дълбоката причина за нерешен с години хроничен проблем…… От него научих изключително много важни неща. Той направи прост тест, с който всеки курсист провери себе си и аз се успокоих, че работя добре с махалото. Постави на масата 4 ламинирани изображения на Буда – абсолютно идентични, но от обратната страна имаше различен символ. Задачата беше всеки от участниците в курса да получи с помощта на махалото символите, без да поглежда и да пипа картините. За мое удивление, само аз успях да получа веднага точният символ – точка, голямо кръгче, отвесна и хоризонтална черта. Всички се струпаха около мен, разпитваха с недоумение как съм успяла….“Ама кажете ни де….Какво точно направихте д-р Папазова?“ А аз всъщност нищо не направих….

Застанах и се помолих кротко, благодарих предварително на Вселенския Разум, че ми разкрива символите и толкова. Махалото описа точно всички символи. Философията на живота не е да правим непрестанно „нещо“. Ако човек се концентрира в това, което е в дадения момент, той ще бъде много успешен. Всичко е въпрос на едно вътрешно изграждане. Много хора са готови радиестезията да стане техен помощник в живота. Светът, в който живеем, е огромен танц на вибрации. Ако започнем да ги усещаме и на първо време да ги улавяме с инструмент, можем да подобрим качеството на живота си.

– Къде е мястото на традиционната медицина според вас?

– Първо да уточним коя медицина каква е… Медицината е една, ако помага истински на хората според вида на болестното състояние. Налице са две основни ситуации на нарушено здраве: остър проблем с риск за живота или хронично страдание – обострено или във фаза на относителен покой. В първият случай трябва да се намеси веднага официалната медицина, която не е традиционна, а алтернативна, защото може да помогне единствено при неотложни и спешни състояния. Попаднеш ли в ръцете на добър специалист с бъбречна криза или инфаркт – ще те обезболи и ще си спасен! Но да получиш ясна представа защо си се разболял и как да се изцелиш напълно, както в клетките, така и в душата – това официалната медицина не може да ти даде! Правилно е да наричаме „традиционна“ квантовата, холистичната медицина, която открива дълбоките причини и може да изцелява. Която е наясно на първо място с истинското устройството на човешката биоенергийна система! Човекът е сложен – представете си 7 матрьошки, шесте външни са невидими, а ги няма никъде и в учебниците на студентите по медицина. В обучителната система на официалната медицина учим само за най-мъничката кукличка – физическото или биологичното тяло.

Българинът, уви, е на едно от първите места в света по сърдечно-съдови и други от най-тежките страдания. Дали не е крайно време да се замислим за ежедневната профилактика? Не сме ли пропуснали да направим промяна на нездравословните си навици на живот преди да ни стигнат инфаркта или цирозата? Как и с какво се храним, колко вода пием, какви са мислите и чувствата ни… Изградили ли сме здравословен ритъм на живот? Профилактиката е задача на всеки един от нас. Няма как медицината да свърши нашата лична работа.

– Какво да кажем на хората, за да са здрави?

– Най-лошото, което може да ни се случи, е да си помислим, че знаем всичко за света, който ни заобикаля. Разчита се на нашето невежество и мързел и непрестанно ни се поднася невярна информация. Трябва да бъдем отворени за истините и да търсим целенасочено нова полезна информация. Всеки ден да ставаме с желанието да учим и да проверяваме на практика това, което вече знаем. Защото животът ни проверява ежедневно и той ни пише истинските оценки… Както се случи с мен – завърших медицина с отличие и си помислих, че съм перфектният лекар. Тъпчех с антибиотици децата си, предизвиках бързо тежка дисбактериоза. А когато дъщеря ми на 13 г. се разболя от анорексия, бях напълно безпомощна.

Бих искала да споделя една съвсем „гореща“ научна новина, която засяга пряко здравословното състояние на всеки един от нас. Искам да я направя достояние възможно най-бързо за всички, които се интересуват от здравето и живота си и са готови да променят навиците си. Огромен брой научни данни и наблюдения върху болни хора с най-различни диагнози, потвърдиха, че главният убиец на човечеството в момента не се нарича СПИН или рак, а пшеница. Разбирайте и всички тестени изделия, ръж, ечемик, овес и за повечето от нас – и ориз! Генно модифицираните от 1943 г. насам житни култури не разговарят с нашите гени и са основна причина за тежък метаболитен хаос. Която и диагноза да изредите – астма, обрив, диабет, инфаркт, деменция, депресия и пр. – на дъното на проблема стои тази зловеща храна. Да завършим с посланието – отстранете веднага пшеницата и тестените изделия от трапезата си!

И все пак, отправната точка, най-важното е – да се научим да обичаме самите себе си….Една пациентка вчера ми каза „ Когато някой сам не понася себе си …защо да го харесвам аз?“ И е абсолютно права!

Ще завърша с любимите ми мисли на Мериан Уилямсън: „Най-големият ни страх, не е, че сме непълноценни.
Най-големият ни страх е, че имаме безмерна мощ. Не нашият мрак, нашата светлина ни плаши.
Все си задаваме въпроса: „Кой сам аз, че да бъда умен, великолепен, даровит и изключителен?“
По-добре се запитай: „Кой си ти, че да не бъдеш….“ Ти си Божие чедо.
Не служиш на света като се подценяваш. Не е знак за просветление да си по-нисък от тревата, за да имат самочувствие хората край теб. Родени сме на този свят, за да проявим Божията слава, скрита в нас.
Тя не е само в някои – тя е във всички ни. И щом позволим на светлината си да засияе, несъзнателно разрешаваме и на другите да сторят същото. А когато се освобождаваме от нашите страхове –
самото ни присъствие спонтанно освобождава и другите.“

Тук можете да прочетете и първите две части от интервюто с д-р Папазова:

Д-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система – I част

Д-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система – II част

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -