сряда, 6 декември, 2023
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаПроф. Поромански заменя проф. Балтов на поста директор на "Пирогов"

Проф. Поромански заменя проф. Балтов на поста директор на „Пирогов“

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров назначи проф. Иван Поромански, началник Клиника по гнойно-септична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, за нов директор на болницата. Това става ясно от прессъобщение на МЗ. С днешна дата – от 14 юли 2021 г. е прекратен договорът на досегашният директор проф. Асен Балтов, малко след като НЗОК представи данни от проверка на лечебното заведение в МЗ.

проф. Асен Балтов Пирогов
Проф. Асен Балтов

Като основание за светкавичната рокада се посочва резултатът от проверката, която НЗОК извърши в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД. От касата излязоха със заключение, че с няколко протокола неоснователно са получени различни суми. Общо са установени нарушения в размер на над 1 млн. лв.

От МЗ поясняват, че това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия. Заключенията от проверката са единственото основание за освобождаването на проф. Балтов от поста директор на „Пирогов“.

Проф. Поромански е известен специалист в своята област – гнойно-септична хирургия. Той е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -