събота, 24 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаПаркираме безплатно в жълта зона край болници

Паркираме безплатно в жълта зона край болници

Първата жълта зона за паркиране в София ще се появи до края на месеца около Националната кардиологична болница. Престоят там ще е безплатен и няма да има ограничение във времето, но ще е контролиран от паяци, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Около болницата ще бъдат разчертани 137 места, по тротоарите ще има 800 стълбчета, които пречат там да се спира, и указателни табели.

Пилотният проект стартира именно до бившата Трета градска болница, защото там паркирането е особено проблемно.Очаква се жълтата зона да бъде готова до една седмица, ако времето позволи да се работи по поставянето на маркировката. Целта е да се осигури достъп на линейките и пациентите до лечебното заведение.

Още през ноември директорът на Националната кардиологична болница проф. Владимир Пилософ подал сигнал до ЦГМ, кмета на София и на район „Илинден“, че заради хаотично паркирали коли често линейките с болни не можели да си прокарат път до здравното заведение.

Проблеми с паркирането има около много от столичните болници. Драматично е положението около Първа градска болница, която е в центъра на София. Няма къде да се спре и до кардиологичната болница „Св. Екатерина“. До ИСУЛ също част от близките улички, където можеше да се спре, бяха превърнати от общинарите в платена зелена зона. В Александровска болница има двор с безплатни 30 минути, но ръководството на лечебното заведение смята, че по принцип нещата трябвало да се урегулират централно.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -