петък, 19 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаМинистър към бъдещи лекари: Чакат ви изпитания

Министър към бъдещи лекари: Чакат ви изпитания

Здравният министър проф. Николай Петров предупреди студентите по медицина да се готвят за изпитания и безсънни нощи като лекари. В речта си на академичното тържество Медицинския университет – София той се спря и на причините на отдавна отлаганата реформа в здравеопазването.  „Само с последователни действия и диалогичност между участниците в здравната система ще отговорим на очакванията на обществото за едно по-добро здравеопазване, в центъра на което е поставен пациентът.

Това е възможно само в условията на широка обществена подкрепа, с ясно дефинирани стъпки в резултат на обсъждане с всички заинтересовани страни и не на последно място – от наличието на достатъчен финансов ресурс, изразходван по най-ефективен и справедлив начин“. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров в приветственото си слово на академичното тържество на Медицински университет-София по повод 7-ми април – Световния ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти. Здравният министър благодари на цялото лекарско съсловие за активното му участие в осъществяването на целите на националната здравна политика – опазване здравето на населението, гарантиращо висока работоспособност и качество на живот. Той изрази признателност на целия академичен състав на МУ-София за високото качество на обучението в университета, с което се осигуряват необходимите кадри за родното здравеопазване.

Обръщайки се към присъстващите студенти-бъдещите лекари от МУ-София, министър Петров подчерта, че в медицината най-важният фактор са специалистите. „Професията, която сте избрали, изисква постоянно усъвършенстване, голямо интелектуално усилие, готовност за решения и действия в реално време, когато секундите са решаващи. Вие трябва да сте готови да посрещнете много изпитания, да преживеете много безсънни нощи, в които въпросите, които си задавате ще бъдат повече от отговорите. Вярвам, че вашата воля е по-силна от трудностите, че вашата мотивация е непоколебима и вие съзнавате колко значими сте за българското здравеопазване, за хората, чакащи с надежда помощ от вас“, заяви в заключение в своето приветствие министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров.

СНИМКА: МЗ

 

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -