четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаЗаради празниците джипитата изписват по-рано лекарствата по каса

Заради празниците джипитата изписват по-рано лекарствата по каса

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е уведомила договорните си партньори, че във връзка с предстоящите официални празници и неработни дни, общопрактикуващите лекари или специалистите по съответния профил на заболяване биха могли да предпишат, а аптеката да отпусне, лекарствените продукти, полагащи се на здравноосигурените лица, по-рано от регламентирания 30-дневен срок.

Следващото предписание трябва да е на датата, до която са достатъчни получените от здравноосигуреното лице медикаменти, след последните две отпускания от аптеката.

Срокът, за който са достатъчни отпуснатите по предходното предписание количества и тези по извънредното предписание, се отразява в амбулаторния лист на пaциента. В него и в новата рецептурна бланка се записва конкретната дата за следващото предписване на лекарства.

През декември сменяме личния лекар

От здравната каса напомнят, че през декември (както и през юни) може да се смени личния лекар, без да е налице някаква специална причина. Това става, като човек отиде до новия, избран от него общопрактикуващ лекар, и попълва формуляр за желанието си.

Изтеглете формуляра тук – Формуляр за смяна на личен лекар

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -