неделя, 25 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаЛекар пое агенцията по лекарствата

Лекар пое агенцията по лекарствата

Лекар пое агенцията по лекарствата, стана ясно на пресконференция в Министерството на здравеопазването. Д-р Евелин Благоев (на снимката вляво) е с много сериозен професионален опит в областта на фармацията – с тези думи новият шеф на ИАЛ бе представен на журналистите от министър Десислава Атанасова. Той поема държавната агенция, идвайки от поста национален мениджър продажби за България на фармацевтичната компания „Бьорингер ингелхайм“.  Той заемал длъжността от април 2006 г. до настоящия момент.

16 г. преди това също е работил в компанията, като е минал пред всички нива от медицински представител в различни региони до национален мениджър. Завършил е Медицинския университет във Варна. за да избегне спекулации, министър Атанасова побърза да даде информация и за съпругата на новия шеф на лекарствата.

Елена Благоева е собственик на дружество с еднолична отговорност от тази година. Преди това е била административен директор на „Либра АД“ в от 1998 г. до 2003 г. Впоследствие е работила като административен директор на регион Варна за различни фармацевтични компании – „Биомеда 2000“, „Варна фарма холдинг“ и „Белвекс ООД“.

Била е административен директор само в „Либра“, а във всички останали фирми се е занимавала с козметични продукти. Д-р Благоев има голяма дъщеря, която работи в чужбина. Всеки, който заема такава длъжност, попълва декларация и по Закона за конфликт на интереси, и пред Сметната палата, допълни Атанасова. По думите й всичко е абсолютно публично и прозрачно. Сега новият шеф на ИАЛ ще бъде и в ролята на проверяващ за обектите, подчинени на съпругата му. Той коментира, че няма как да се избегне това.

Д-р Благоев поема агенцията, след като на 11 октомври досегашният директор Александър Янков подаде оставка по лични причини. Министър Атанасова опроверга всякакви спекулации за други мотиви, свързани с оттеглянето му.

СНИМКА: МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -