четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаКуп нарушения в болниците откри здравната каса

Куп нарушения в болниците откри здравната каса

Куп нарарушения по болниците откриха инспектори на здравната каса, съобщиха от финансовия институт. Най-често срещаните нередности са свързани с неправилно водена документация за пациента по време на престоя му в болница, некоректно попълнени или непопълнени епикризи и направления за хоспитализация, уточняват от НЗОК.

При междинния одит, който се извършва по време на хоспитализация на пациентите, са установени нарушения, свързани с неспазване на работния график, неотразяване на приложената терапия в историята на заболяването, неизвършване на изследвания и консултации, описани в епикризата.

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започва да публикува на своята интернет страница www.nhif.bg резултати от извършени проверки на лечебните заведения за болнична помощ.

Докладите от извършените през месец юни 2012 г. проверки са поместени в рубриката „За болници“. Към момента там могат да бъдат открити резултатите от одита на 83 болници на територията на РЗОК Варна, РЗОК Видин, РЗОК Враца, РЗОК Добрич, РЗОК Кърджали, РЗОК Монтана, РЗОК Пазарджик, РЗОК Пловдив, РЗОК Разград, РЗОК Силистра, РЗОК Русе, РЗОК Смолян, РЗОК София-област, РЗОК Търговище, РЗОК Хасково и РЗОК Шумен.

Подробна информация за конкретни болници се публикува за първи път, което е в изпълнение на заявеното от управителя на НЗОК, д-р Пламен Цеков, намерение за пълна прозрачност в работата на институцията. През следващите месеци периодично ще бъдат публикувани всички доклади от извършени проверки в болници.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -