понеделник, 4 декември, 2023
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаКампания по кръводаряване ще се проведе на Цветница

Кампания по кръводаряване ще се проведе на Цветница

Традиционната кампания за кръводаряване в София ще се проведе в неделя, когато отбелязваем големия християнски празник Вход Господен в Иерусалим – Цветница. Тя се организира от  Националния център по трансфузионна хематология и Български Червен кръст и е под надслов „Дарете кръв. Спасете живот сега.” Кампанията е с безрезервната благословия на Негово Светейшество Патриарх Неофит. В болниците непрекъснато постъпват спешни пациенти или пък такива, на които предстоят тежки операции и които се нуждаят от преливане на кръв за спасяване на живота. Банките за кръвопреливане се доставят именно от Националния център по трансфузионна хематология.

Малцина знаят, че при здравите хора кръводаряването е много полезно за организма.

За първи път тази година временен пункт за кръводаряване ще бъде разположен от 9.00 до 13.00 часа в храм паметник „Св. Александър Невски” – в югозападната част на катедралата в свещеническата канцелария.

По същото време екипи на НЦТХ ще има и в близост до православните храмове:

  • „Св. Неделя” – в аулата на Богословския факултет на площад „Св. Неделя” № 19
  • „Св. Седмочисленици” – в сградата на 6-то ОУ „Граф Игнатиев” на ул. „6 септември” №16В
  • „Покров Богородичен”- в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”

Медицински екип ще бъде на разположение на желаещите да дарят кръв и в сградата на НЦТХ, гр. София, ул. „Братя Миладинови” 112 от 9.00 до 15.30 часа.

В навечерието на празника организаторите отправят призив към всички здрави хора да направят добро, да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи в борбата за живота и здравето на тежко болни пациенти. С тази цел на 22, 23 и 24 април, в специално обособен пункт край храм-паметник „Св. Александър Невски”, доброволци на БЧК ще раздават информационни материали и ще разясняват изискванията, при които човек може да стане кръводарител.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -