сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАкция в Южния парк обяснява забавно на децата какво са вируси и...

Акция в Южния парк обяснява забавно на децата какво са вируси и бактерии

Заповядайте на 23.04.2016 г. (събота) от 11:00 до 18:00 в Южния парк в София (на голямата поляна със сцената, откъм бул. „Петко Тодоров“), където ще се проведе информационна инициатива във връзка с отбелязване на Европейска имунизационна седмица. Идеята е  децата и техните родители да научат по занимателен начин повече за опасностите, които крият вредните бактерии и вируси, а също и как да се предпазват от тях.

Ето какво можете да видите и посетите по време на акцията:

  • Наблюдение на замърсяване по ръцете под UV светлина;
  • Наблюдение на бактерии и паразити под микроскоп;
  • Демонстрация на посявки на най-разпространените видове бактерии;
  • Детско арт ателие;
  • Образователни беседи за малки и големи за значимостта на ваксинопрофилактиката.

Инициативите са част от Национална информационна кампания „Ваксинко“, която се организира от Национална пациентска организация, Българска педиатрична асоциация, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари и Български червен кръст, под егидата на Министерство на здравеопазването.

Повече информация за кампанията и за всички въпроси, свързани с ваксините, които се прилагат в България, както и заболяванията, от които предпазват, можете да намерите на сайта на кампанията: www.vaksinko.bg, във Фейсбук страницата – www.facebook.bg/vaksinko, както и на горещата линия на Национална пациентска организация 0700 10 515 (всеки делничен ден между 12:00 и 17:00 ч.)

 

Европейската имунизационна седмица (24-30 април) е част от Световната имунизационна седмица и се организира от Световната здравна организация, с подкрепата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията и УНИЦЕФ. Сред целите на инициативата са промоция на имунизацията като най-сигурен метод за защита на обществото и разширяване на имунизационния обхват чрез повишаване на информираността относно значимостта на имунизацията. Кампанията е насочена към родители, медицински специалисти, представители на местни здравни институции и медиите.

За втора поредна година мотото на Световната имунизационна седмица е насочено към преодоляване на имунизационната „дупка“ в Европа. Това послание е избрано, за да се насочи вниманието на обществото към значимостта на колективния имунитет и всеобщата ваксинация през целия живот.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -