сряда, 29 май, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаФармацевт и анестезиолог попълниха екипа на зам.-министрите

Фармацевт и анестезиолог попълниха екипа на зам.-министрите

Здравният министър проф. Николай Петров вече  е с трима зам.-министри. От стария екип остава Десислава Димитрова, която отговаря за европейските програми. Вчера бе обявено, че д-р Мирослав Ненков  става зам.-министър на мястото на д-р Минчо Вичев, който е бил освободен по негова молба. Д-р Ненков ще отваря за болничната политика.  Днес бе назначен и третият зам.-министър. Магистър фармацевт Лидия Нейчева (на снимката) поема ресор „Лекарствена политика“.

Заместник-министър Нейчева завършва „Фармацевтичен факултет“ на МУ-София през 1984 г. Започва работа по разпределение в гр. Видин. По-късно постъпва в НИХФИ, а от 1992 година е част от екипа на Военномедицинска академия. През 1996 година придобива специалност „Клинична фармация“. В периода 1998-2002 г. е управител „Болнична аптека“ във ВМА. От 2003 до 2006 г. е управител на аптека в „Софийски аптеки“. От средата на 2006 г. до сега работи в МБАЛ „Токуда Болница София“ АД като управител на „Болнична аптека“. Участвала е в програмата за обмен на опит в болниците на „Токушукай“ в Япония. Магистър фармацевт Лидия Нейчева е семейна, има двама сина.

Д-р Мирослав Ненков (на втората снимка) е известен с чувството си за хумор, водил е и собствено предаване за здраве по радиото. Завършва „Медицина“ във ВМИ-София през 1995 г. От 1996 до 2000 г. специализира „Анестезиология и интензивно лечение“. В периода 2007-2013 г. преминава през различни курсове в областта на органното донорство и координиране на донорство в Испания и Италия.

Новият заместник-министър е с 23-годишен трудов стаж. Професионалния си път започва през 1990 г. в реанимацията на Университетска болница „Царица Йоанна“ в София, където работи до 2000 г. До 2007 г. е лекар-ординатор и координатор по донорство в Университетска болница „Лозенец“. В периода 2007-2008 г. е лекар-ординатор в КАРИЛ и Координатор по донорство във ВМА- София. За кратък период работи в болница „Св. Анна“- София и през 2009 г. отново работи във ВМА като началник на отделение в КАРИЛ и координатор по донорство.

Свързани теми:

СНИМКИ: МЗ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -